Gfk Temax: Romanii cumpara din ce in ce mai putine camere foto compacte

grafice-business-ipad-shutterstock
♫ mood – All I Want

Va semnalez rezultatele celui mai recent raport GfK TEMAX, trimestrul al doilea din 2014 incheindu-se cu “rezultate excelente pentru piata bunurilor de folosinta indelungata, atingand valoarea de 420 de milioane de euro. Aceasta a crescut cu 17% comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.”

Toate bune si frumoase, cu exceptia segmentului Foto care si-a continuat scaderea, desi, conform Gfk TEMAX “tendinta negativa s-a diminuat”.

După un început foarte greu în 2014, al doilea trimestru a continuat cu un trend negativ mai mic. Astfel, sectorul foto a scăzut cu peste 18%, piața ajungând la 7 milioane de euro – 2 milioane de euro mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

D-SRL-urile au avut o creștere ușoară de o cifră, în timp ce camerele foto compacte au suferit o scădere de două cifre, reușind astfel să tragă piața în jos.

Acum, sincer vorbind, compactele nu stiu cat ar mai putea rezista, atata vreme cat acelasi raport ne semnaleaza faptul ca cea mai mare crestere in valoare (29%) a fost generata de vanzarile de smartphone-uri, sectorul Telecom atingand 128 de milioane de euro (cel mai mare segment din T2).

Esti pasionat si ai si bani? Iti iei pana la urma un DSLR, chiar si entry level (inca nu sunt convins de mirrorless-uri :-)). Nu esti neaparat un pasionat ori/si nici nu banii nu prea stai bine? Iti iei (oricum) un smartphone mai performant, iar lentilele de pe camerele telefoanelor au ajuns sa atinga cifre inumane cand vine vorba de megapixeli, bucuria consumatorului 🙂 .

Iata si rezulatatele studiului.

♫ mood – All I Want
♥ foto – Shutterstock

3 thoughts on “Gfk Temax: Romanii cumpara din ce in ce mai putine camere foto compacte

  1. Da, si eu cred ca asta se datoreaza faptului ca astazi tot romanul are un smartphone cu o camera decenta, suficienta pentru a-si imortaliza momentele de zi cu zi. De, e mai comod asa.

    Like

  2. Pingback: Final pentru camerele foto compacte? | refresh.ro

Leave a comment