Volkswagen Group a lansat un serviciu de ride-sharing în Hamburg

Nu știu dacă ați văzut știrea aceasta, astăzi, pe ProTV. Pe scurt, MOIA, companie fondată în 2016 și parte a Volkswagen Group, a lansat un serviciu de ride-sharing cu mașini electrice în Hamburg.

Trecând însă peste tehnologie sau business (găsiți aici toți pașii pe care i-au făcut, de la teste până la aprobări), mie mi-a plăcut foarte tare clipul de mai jos, publicat pe contul lor de Youtube în urmă cu o săptămână. E puțin imposibil să nu te identifici în vreun fel, de la millenials incoace.

Altfel, cred că forme de ride-sharing precum Uber sau Bolt vor dispărea (ori vor fi cumpărate) într-un interval de timp nu mai mare de 10-15 ani*, înlăturați tot de tehnologie și soluții precum MOIA. Nici companiile de Taxi nu cred că vor avea o durată de viață mai lungă. Vom trăi și vom vedea.

* Ok, poate nu neapărat și în România.

2 thoughts on “Volkswagen Group a lansat un serviciu de ride-sharing în Hamburg

  1. predictie personala: Transportul individual nu va muri niciodata. Momentan moia nu prea are nimic special care nu se poate adauga la uber in cateva linii simple de cod (ma refer la rideshare-ul). catch-ul e ca masinile lor sunt exclusiv electrice in timp ce flota uber e doar partiala.
    Continui, in 15 ani majoritatea vor fi electrice. In plus, autonomia de nivel 5 va fi omniprezenta si asta va fi implementata atat in transportul public cat si cel individual. Pricing gen tier base: cel mai inalt cu masini individuale, urmate de microbuzele astea urmate de autobuzele clasice.
    In functie de cum pivoteaza companiile actuale de rideshare catre scenariul de mai sus, exista posibilitatea sa devina la fel de sonore si integrate in viata noastra precum microsoft pentru o lunga perioada de timp.

    Like

    • Nu ne contrazicem, doar că eu cred că tocmai autonomia de nivel 5 va ingropa ride-sharingul de tip Uber. Nu va mai avea sens, cred, atat timp cat un producator ar putea planta flote destul de mari in orase, intr-un termen destul de scurt, iar costurile de intretinere le vor putea asimila usor.

      Like

Leave a comment