Clipuri video 360° populare pe Facebook, clipuri video 360° interactive pe Youtube

Facebook a publicat zilele trecute o listă a celor mai populare clipuri video 360° ce au fost urcate pe reteaua socială în ultima jumătate de an. Le găsiți aici, cu mențiunea că singurul clip care merită atenția din punct de vedere al calității este cel filmat cu GoPro-ul (vezi mai jos). Calitatea celorlalte lasă de dorit.

Judecând însă din punct de vedere al portofelului, treaba asta cu camerele GoPro si clipurile 360° costă începând de pe la 10.000 de ron în sus, cel mai ieftin ansamblu conținând 4 camere GoPro. Găsiți mai multe detalii despre acest lucru în primul articol despre clipuri 360° pe care l-am publicat astă vară.

De câteva luni deja, Youtube și Facebook se luptă în clipuri video 360°. Zilele acestea, nu doar comunicarea de mai sus a fost legată de clipurile 360°. Google, de exemplu, a anunțat lansarea Google Spotlight Stories, un canal de Youtube ale căror clipuri video promit o experiență cu totul și cu totul diferită pe terminalele mobile: interactivitate în 360°.

Google Spotlight Stories is a new form of storytelling made specifically for mobile and VR. In these 360-degree, interactive stories, your phone becomes a window to a world all around you.

The sensors on your phone allow the story to be interactive; when you move your phone to various scenes, you are able to unlock mini-stories within the story. Look anywhere, follow individual characters, watch it over again and again on your phone or in Cardboard. If it makes you smile, share it with a friend.

Tot zilele trecute, Facebook a mai anunțat și lansarea acestui videoclip, brazilianca Ivete Sangalo revenind în showbiz după 10 ani de pauză, direct pe Facebook în 360°. Clipul lansat a înregistrat peste 1.000.000 de vizualizări în primele 24 de ore, iar astăzi, la 5 zile de la lansare, acesta a depășit 3 milioane de vizualizări.

Leave a comment