Daca ai motocicleta, nu stiu ce rost mai are sa-ti cumperi si iPad 2 :-)

In urma cu 3 ani de zile, imi facea cu ochiul o motocicleta Suzuki Intruder M1800. O bijuterie pe care, in cele din urma, mi-am facut-o cadou de ziua mea, intrand astfel intr-o lume impartita in 2 categorii de oameni: a) cei care isi etaleaza motoarele la orice colt de McDonalds, ori parcare, si b) cei carora le sta bine cu drumul.

E multa zarva in grupurile de oameni din prima categorie. Ai parte de discutii interminabile si admirative despre motoare, despre frumusetea si puterea acestora, despre intamplarile inevitabile de pe sosele, insa si gingasia fetelor care se incumeta sa le struneasca hergheliile oranduite in linie sau in V. Putini dintre acestia au un argument destul de solid in ceea ce priveste motivele care au stat la baza achizitionarii unui astfel de bolid.

E mult mai importanta apartenenta la ceva cool si aspirational, sa fi vazut in fata la McDonalds la Romana imbracat in geaca de motor alaturi de “prietenii” pe care ti i-ai facut cu miercuri, in fata la Arcul de Triumf. E mai putin placut sa faci fata unei furtuni pe autostrada, dupa un super-weekend in Vama Veche.

Dupa cateva tentative de a intelege de ce ar trebui sa merg miercurea la Arc si seara la McDonalds-ul din Romana sau parcarea din Victoriei, am realizat ca ma potrivesc cu cei din cea de-a doua categorie si, drept urmare, in fiecare an ce a urmat, am avut cel putin un concediu pe 2 roti in afara Romaniei, fie ca era vorba de o insula din Grecia sau un colt de rai din muntii Bulgariei.

Iar senzatiile pe care le traiesti consumand adrenalina in loc de bigburgeri sunt, de cele mai multe ori, imposibil de explicat. Nu poti pot descrie calmul celor 170km/h pe strazile ofertante, cu 6 benzi, din sudul Bulgariei. Trebuie sa-i simti ca sa intelegi.

La fel e si cu produsele Apple.

Toti posesorii vorbesc despre ele oriunde, oricand. La Webstock in 2009, cineva imi arata cat de misto e o aplicatie pe iPhone care poate prelucra imagini. Mi s-a parut pe putin impresionant. La 1.5 euro, aplicatia era atat de inteligenta incat iti facea fotografiile alb-negru, sepia si inca 5-6 astfel de efecte mind-blowing. 🙂

Inclusiv eu m-am trezit zilele acestea povestind fascinat despre cat de tare este aplicatia de Twitter de pe iPad, ori usurinta de a sta la taclale, via FaceTime, cu orice amic posesor de iPhone sau iPad.

Nu vi se pare incredibil? 🙂

Putini insa au un argument solid in ceea ce priveste motivele pentru care si-au achizitionat un iPhone 4 sau iPad 1 / 2. Si e de ajuns sa urmaresti interviurile cu cei care campeaza in fata sediilor Apple cu zile inaintea unei lansari pentru a-ti da seama ca, de fapt, Apple nu a facut decat sa construiasca… nevoi.

Au construit motociclete cromate, cu motoare puternice, pornirea la buton si super usor de navigat. Atat de usor de navigat incat micile imperfectiuni (lipsa semnalului la iPhone 4, lipsa flash-ului) nu fac altceva decat sa alimenteze sentimentul “trebuie sa-l am”. Si ce mai conteaza ca sunt scumpe, cand cei de la care ai auzit de iPad sunt in stare chiar sa se omoare pentru o husa? 🙂

iPad 2 – unboxing video si imagini
– evomag.ro – precomanda

Revenind la iPad-urile noastre, 2 lucruri sunt de mentionat, amandoua fiind raspunsuri la intrebarea “Sa-mi iau sau nu iPad?“. Ce-i drept, e scump rau, chiar si pentru un moft.

1. Da.

Si nu iti va parea rau nicio clipa. Il vei indragi de la prima apasare pe oricare dintre butoane. Il vei lua cu tine in rucsac oriunde te vei duce, il vei sui cu tine in pat in fiecare seara, vei cheltui bani pe aplicatii oricat de zgarcit vei fi. Pun ramasag pe un iPad cu oricine m-ar contrazice. 🙂

iPad e simplu. Daca Apple a inovat, a inovat in usability si nu neaparat tehnologia pe care colegul meu Cosmin e in stare sa mi-o laude chiar si in toatela intreprinderii, la un susu, nedandu-si seama ca nu imi povesteste dspre vreo racheta-autobuz care face curse in fiecare ora intre Bucuresti si… luna.

E simplu de operat, intuitiv (pare cliseu, insa chiar va somez sa folositi aplicatia de Twitter :-)) si natural. Sunt ingredientele pe care nicio alta companie nu le-a dezvoltat si cultivat mai bine decat a facut-o Apple si ma indoiesc ca va mai exista curand o alta companie care se va concentra in directia asta.

2. Nu.

Daca iti doresti un laptop-replacement, te vei lovi de lipsa flash-ului. Si da, avem o problema. Chestii simple precum urcarea unui banner pe blog :-), statisticile din Google Analytics, ori vizionarea unui banal clip video pe site-uri romanesti, de la Trilulilu pana la orice site de stiri, devin frustrari.

Iar iPad 2 e o achizitie care, oricat de interesanta ar fi ca mediu, nu justifica neaparat o gaura in buget care sa-mi aduca doar 2 ore de compus muzica, in miez de noapte, cu Garageband, o aplicatie pe care am dat cateva zeci de lei intr-o miime de secunda! :-))

Bonus

iPad sau Galaxy? Nu stiu. As astepta si alte device-uri pe Android. Insa daca o sa-mi treaca cheful sa astept dupa HTC… imi voi infige degetele direct intr-un iPad 2.

0 thoughts on “Daca ai motocicleta, nu stiu ce rost mai are sa-ti cumperi si iPad 2 :-)

  1. Chioparistii sux, nu la fel de rau ca SS-istii, dar tot sux. Pozitie aiurea, protectie la vant zero. Ia-ti touring.

    iPad sux. Big time. E un PDA cu ecran gigantic, dar fara tastatura si fara GSM/3G. O strutocamila inutila. L-am vandut dupa o saptamana.

    Like

  2. Cool muzica compusa. Cica au inceput sa apara HTC Flyer pe piata din US, dar pe filiera de distribuitor, neoficial. Totusi nu cred ca o sa poata concura nici anul asta cu iPad-ul, in principal din cauza pretului.

    Eu mi-am luat ipad 1 de sarbatori stiind ca android-ul mai are mult pana sa poata scoate un tablet care sa se poata bate atat la pret cat si la tehnologie cu iPad-ul. Nu am cum sa-mi iau iPad2 si cred ca nici nu e justificat daca am ipad-ul original. Astept sa vad ce noutati apar la anul in ipad 3 😉

    Like

  3. Sincer, mie mi se pare chiar invers.

    A avea un produs Apple e ca şi cum ai merge în concendiu cu motocicleta prin Bulgaria (şi aici mă refer strict la user experience). Că există multe aplicaţii inutile şi scumpe, asta-i partea a doua.
    Iar când ai un alt produs, să zicem Android, e ca şi “ce mişto ar fi un concediu prin Bulgaria cu motocicleta pe care o am”.

    În fine. Ia caută de curiozitate câte aplicaţii native există pentru Android 3.0. Îţi zic eu: http://cl.ly/5df4 🙂

    Like

  4. @Ruben: stii ce intrebare mi-am pus cu iPad-ul in brate, rasfoind AppStore-ul? Exact. “Si acum ce fac cu ele?” Cu Apple am doar o problema de utilitate (flash). In rest, am si spus: e fantastic.

    Din fericire insa pentru mine, timpul liber mi-l petrec altfel decat a ma juca Angry Birds (care, btw, ruleaza pe toaleta hahaha) sau a vedea o super aplicatie pentru o revista online de afara!

    Like

  5. depinde ce faci. vrei email si web? orice altceva. vrei email, putin web si cate putin din toate? ipad.
    eu sunt hotarat pe noile galaxy tabs. se pare ca cu cele 3G poti da si telefoane. deci scapi de un telefon 🙂

    Like

  6. Din precocea mea experienţă cu adserverele şi bannerele ştiu că la bannerele flash trebuie setată o imagine alternativă (IAB guidelines).

    În rest, mă bucur că nu trebuie să înstalez Adblock Plus şi pe iPad.

    Like

  7. Busted! iPad Enchanted:) E o comparatie buna:) iPad e ca un motor. Nu-ti trebuie dar ti-l doresti. Trece de barierele impuse de rational si apeleaza direct emotionalul. Just take it!:))

    Like

  8. De mentionat ca ma refeream la prima versiune in ambele cazuri. N-am avut ocazia sa ma joc cu iPad mai mult de cateva minute (si nu era ipad 2), dar Galaxy Tab mi-a placut. Are el sistem de operare pentru telefoane, dar ecranul mare e un avantaj cand inaintezi in varsta 🙂 Pentru bantuit pe net si mail, zic, telefoane pot da si cu un LG de 80 de lei. BTW, Alex, si primul Galaxy Tab are 3G si telefonie.

    As astepta alte device-uri pe Android, dar nu cred ca le gasesc pe la 1500-1600 de lei, cat a ajuns acum Galaxy Tab cel mai jos.

    Like

  9. @claus tocmai a fost anuntat pretul pentru ASUS Eee Pad Transformer 16GB, 1 GB RAM, Tegra 2 – USD 400 … In Europa va fi 400 EURO desigur … dar are 10.1 inch, 1280×800 IPS display si cel mai important Honeycomb. Eu totusi cred ca pentru o tableta Android mai trebuie asteptat 1 an de zile si asta din cauza aplicatiilor disponibile.

    Like

  10. @xborne: si iPad 2 16GB e 499 $ in US si ajunge la noi la vreo 600 EUR. Nu m-as baza pe faptul ca Eee Pad ala va fi doar 400 eur. In niciun caz in Romania.

    @Costin: faci cinste? 😀 La iPad m-as arunca, da’ motor nu-mi iau.

    Like

  11. @claus iPad e 600 euro 16 G pentru ca nu vine pe canalul oficial si e pret de specula … Pretul oficial 479 EURO il poti lua de pe apple.de … Crede-ma Asus o sa vina la 400 de euro … In 90% din cazuri pretul oficial USD devine EURO pt. Europa.

    Like

  12. Pingback: iPad 2, un super-gadget pentru orice pasionat

  13. Pingback: HTC Sense prezentat pe o tableta | PhoneTalk.ro

  14. Pingback: iPad 2 va fi lansat maine | refresh.ro

Leave a comment